Crouch End Kitchen Garden Room Extension, North London

Trevor Brown Architects selected our Kast Sand Porcelain Tiles to unify this kitchen and garden room extension and continued it through to the outside space.


Trevor Brown Architects were commissioned to redesign an existing lean-to, cramped space into an elegant, sunken kitchen garden room extension. The kitchen was relocated to the centre of the property, into an enlarged space with structural modifications. The new rear extension was intentionally off-set from the kitchen to segregate the spaces, whilst the curved wall softens the divide. The Kast Sand indoor outdoor porcelain tiles act to unify the entire space and have been continued into the outside space, seamlessly linking the interior and exterior areas.

Our ‘Kast’ collection offers that perfect balance between a concrete-effect porcelain tile, limestone-effect with a subtle hint of terrazzo thrown in. It somehow manages to look contemporary enough but not ultra-modern, and the soft shell details provide just enough interest underfoot. With the added bonus of 20mm thickness outdoor options too, this porcelain floor and wall tile range provides a hardwearing and stylish indoor-outdoor surface – the ideal requirements for this kitchen garden room extension.

Trevor Brown from Trevor Brown Architects tells us why he and his clients chose our Kast Sand indoor outdoor porcelain tiles:

“We wanted a large format floor tile to seamlessly link the kitchen, garden and room and outdoor spaces. The Kast is reminiscent of a sophisticated stone floor but with all the practicalities of a porcelain tile. The neutral but not too-cool, ‘Sand’ shade offered the perfect colour way for the space and the fact we could continue it to outside was a big bonus.”

Our Kast Collection offers four shades in a wide array of internal and external sizes options. Shop our full range of porcelain tiles online at Mandarin Stone. Get up to 15% off in our Winter Sale*, starting 1st December 2020.

*Excludes classic and discontinued lines.

Photography by Darren Chung